Deskundig advies   Eigen kwekerij   Import van wijnvaten
Tas Boomkwekerij
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Salix integra Hakuro-nishiki (Bonte wilg), 60 cm stamhoogte

Salix integra Hakuro-nishiki (Bonte wilg), 60 cm stamhoogte

Salix integra Hakuro Nishiki of Bonte wilg is een bolvormig groeiende boom op stam met bont blad. Stam 60 cm, roze blad met dezelfde kleur als een Flamingo.

Salix integra Hakuro Nishiki, Bonte wilg of Flamingo boom is een bolvormig groeiend boompje op stam met bont blad. De aantrekkingskracht van deze boom is het roze gekleurde blad wat dezelfde kleur heeft als een Flamingo.

De lengte van de boom is 180 cm met daarboven op de kruin, u kan er onderdoor kijken.  Deze boom is geschikt voor de kleine tuin en is winterhard.
Het is een snelle groeier, die jaarlijks teruggesnoeid kan worden.

Waar de Salix bonte Wilg te planten

Salix integra Hakuro Nishiki staat mooi in een pot op het terras of balkon, maar kan ook goed in solitair in de border staan. U gebruikt bij de 180 cm lange bonte wilg 1 of 2 boompalen voor de wind.  Daarnaast hebben we een gebruiksaanwijzing geschreven,  Hoe plant ik een boom

Verzorging van de  Salix bont wilg

Elke winter knipt u de bol van de Salix terug naar 15 a 20 cm. Op deze manier creëert u een mooie compacte volle bol. Zet u de boom in een pot, houdt er dan rekening mee dat de boom veel water gebruikt. Het beste is om deze boom in de tuin te planten.

Als u een langere stam wilt hebben we ook 85 cm en  180 cm

Bekijk het op YouTube

Bekijk de Salix op YouTube

9,50

 Eigen bezorgdienst

 Lage bezorgkosten

 Betaal veilig met iDEAL 

 Eigen kwekerij en tuincentrum in Waddinxveen

Artikelnummer: 15062 Categorie:

Extra informatie

Standplaats Half schaduw/zon
Winterhard Ja
Hoogte bij levering 60 cm
Volwassen hoogte 80 cm
Wintergroen Nee
Bladkleur Bont
Potmaat 5 liter
Toepassing Solitair

Beschrijving

Salix integra Hakuro-nishiki (Bonte wilg), 60 cm stamhoogte

Salix integra Hakuro Nishiki of Bonte wilg is een bolvormig groeiende boom op stam met bont blad. Stam 60 cm, roze blad met dezelfde kleur als een Flamingo.

Onderhoud van een Salix op stam  of Bonte wilg op stam.

Salixen op stam zijn geënte bomen. Dit betekent dat de kruin (griffel) op de onderstam is gezet. De onderstam is een ander type Salix als de kruin. Door deze 2 te combineren ontstaat een mooie recht boom met goede wortels en een volle kruin. Ze zijn er met verschillende stammaten. In de boomkwekerij wordt de lengte van deze bomen aangeven door te meten van bovenkant pot tot onderkant kruin. Bonte Wilg is leverbaar in 60 cm, 85 cm, 100 cm, 120 cm, 150 cm en 180 cm stamlengte. Het Blad van de bonte wilg is een mengeling van roze, groen en wit. Soms denkt men dat het roze de bloemen zijn van de boom, dit is niet zo. De Bonte wilg wordt tegenwoordig ook wel Flamingoboom genoemd. Dit komt door de roze kleur in het blad.

De dubbele ent van een Salix

De dubbele ent van een Salix

Waar te planten?

Wilgen houden van water. Dit betekend dat als u de boom in een pot zet rekening moet houden met goed watergeven. Het advies is dan ook om een niet te grote boom in de pot te zetten. Maximaal 100 cm stamlengte in een pot met een minimale doorsnede van 30 cm. In de tuin kan de boom zowel in de zo als in de schaduw staan. Heeft u een natte plek in de tuin, zet daar dan de Salix neer. Let op waar de wind vandaan komt. Zet minimaal 1 boompaal aan de windzijde of 2 aan beide zijde van de boom. De boompalen kunnen na 4 jaar worden verwijderd.

Als u de plek voor de boom heeft bepaald en u gaat de boom planten, graaft u dan een gat wat ongeveer 2 maal zo groot is als de kluit/pot van de boom. Zit er een pot onderaan de boom, haal deze er dan af. Zet de boom in het gat en gooi het gat dicht met de tuingrond gemend met  DCM Vivimus. Dit zorgt ervoor dat de boom beter weg groeit. De bovenkant van de kluit mag 5 tot 10 cm onder maaiveld komen te staan.

Enkele boompaal bij een Salix of Bonte Wilg

Enkele boompaal bij een Salix of Bonte Wilg

Wanneer moet ik de boom snoeien?

In november valt het blad van de boom, u laat de takken ongemoeid tot februari. Op dat moment knipt u de takken behoorlijk terug. Dit kan zodat er ongeveer 155 cm takken overblijven. Door op deze manier te snoeien krijgt de Bonte wilg een mooie bolvormige kruin.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Provincie Verzending
Zuid-Holland 30 april t/m 4 mei
Utrecht, Flevoland,
Noord-Holland
3 mei
Noord-Brabant, Zeeland 1 mei
Gelderland 30 april
Palletzending DHL heel Nederland Wekelijks

 

Tas Boomkwekerij is een 20 jaar jong familiebedrijf.
Wij importeren wijnvaten vanuit Zuid-Europa, kweken planten en hebben een eigen tuincentrum in Waddinxveen.

Wij staan voor:

  • Groene vingers
  • Kwaliteit
  • Servicegerichtheid
  • Eigen bezorgdienst
  • Heldere communicatie

Titel

Ga naar de bovenkant