Deskundig advies   Eigen kwekerij   Import van wijnvaten
Tas Boomkwekerij
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Tas Boomkwekerij
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
kersenbomen (Prunus avium)
Home/Fruitbomen/kersenbomen (Prunus avium)

Kersenbomen

Maak uw eigen kersenjam uit uw miniboomgaard

Prunus avium of kersenbomen om zo op te eten of als kersenvulling voor de taart. Leverbaar in laagstam en halfstam kersenboom.
Wat is leuker dan de kersen die u plukt uit uw boom te gebruiken in de keuken. U kunt ze gebruiken als vulling voor de taart, het maken van jam of natuurlijk zo opeten.

Klik op de foto voor de productinformatie

  • Kersenboom laagstam Stella Kersenboom laagstam Stella
    Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Kersenboom Kordia Kersenboom halfstam Kordia
    Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Kersenboom Kordia Kersenboom laagstam Kordia
    Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Niet op voorraad
    Kersenboom Hedelfinger Kersenboom laagstam Hedelfinger
    Details
  • Kersenboom Regina Kersenboom Regina
    Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Kersenboom Regina Kersenboom Regina
    Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Niet op voorraad
    Kersenboom halfstam sunburst Kersenboom halfstam sunburst
    Details
  • Kersenboom laagstam sunburst Kersenboom laagstam sunburst
    Toevoegen aan winkelwagen Details

Kersenbomen

Snoeien van een kersenboom

U snoeit deze kers na de pluk. Kersen zijn echte groeiers . Wilt u de boom klein houden dan kunt de uitlopers terugsnoeien zodat er 4 a 5 bladen blijven zitten. In februari organische meststof geven

Kersenbomen in laagstam en halfstam

Kersenbomen in laagstam en halfstam

Kers

De kersenboomgaard kenmerkt zich door de prachtige bloesem in mei waarna er een groot net over de kersenboom gespannen wordt om te voorkomen dat spreeuwen zich te goed doen aan dit heerlijke nazomerfruit. En dan, in juni, zijn de eerste kersen rood. De verkoop gaat door tot september maar de meeste kersen worden in juni en juli geplukt. De meeste mensen houden van die stevige, zoete en knapperige vleeskersen. Maar, er zijn ook zure kersen. Deze worden ook wel krieken genoemd. Ook de kleur van de diverse kersenrassen varieert nogal.

Snoei informatie van een kersenboom

Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen.

Bewaren van kersen

Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast?

Schoonmaken

Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen.

Consumptie van kersen

Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt.

Voedingswaarde van kersen

Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C.

Titel

Ga naar de bovenkant