of Genovese basilicum genoemd. Eenjarig. Dit is een Italiaanse selectie met het typerende zoete basilicum aroma en dus speciaal voor culinair gebruik. De bladeren zijn donkergroen en circa 5 cm lang. Basilicum groeit op een zonnige en beschutte plaats op doorlatende grond, maar niet naast wijnruit zetten. Keukengebruik: Het blad wordt gebruikt in salades, tomatengerechten, pasta-sauzen en soepen in in combinatie met knoflook. Geneeskrachtig: O.a. tegen lichte hooikoorts, misselijkheid, slechte spijsvertering en huidinfecties. Van het blad kan thee gezet worden met een kalmerende en krampstillende werking. Bewaren: De bladeren op een koele, donkere plaats drogen of in olie en azijn bewaren. Pootafstand is 25 centimeter.

Zaaien: Binnen het gehele jaar. Buiten van half mei tot juli. De ideale zaaitemperatuur is 21 graden, kiemduur bedraagt ongeveer 2 weken. De zaden niet met aarde bedekken na het zaaien, maar heel iets aandrukken. Ook voldoende water geven. Als de planten hanteerbaar zijn, kun je ze uitplanten in potten, bakken of de vollegrond. Zorg ervoor dat de basilicum genoeg zon krijgt en een beetje beschut uit de wind staat.

Oogst: Oogsten van juni tot en met september.