Deskundig advies   Eigen kwekerij   Import van wijnvaten
Tas Boomkwekerij
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Tas Boomkwekerij
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Eiken vaten 3 t/m 10 liter
Home/Eiken vaten voor de hobbybrouwer/Eiken vaten 3 t/m 10 liter

Eiken vaatjes voor het bewaren, rijpen en schenken van alcoholische dranken. Van 3 t/m 10 liter.

Eiken vaatjes van 3 t/m 5 liter

Eiken vaatjes van 3 t/m 5 liter

Eiken vaten 3 t/m 10 liter, ideaal voor whisky en rum. Zelf whisky maken in een whiskyvat of voor het schenken van wijn.

Deze vaten kunnen worden geleverd worden met RVS kraan, welke wij er in zetten als u deze erbij besteld.
De vaten worden verzonden met PostNL.

Klik op de foto voor de productinformatie

  • Eiken whisky vat 3 liter Eiken whisky vat 3 liter
    Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Eiken whisky vat 5 liter Eiken whisky vat 5 liter
    Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Eiken whisky vat 10 liter Eiken whisky vat 10 liter
    Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Niet op voorraad
    Eiken whisky vat 10 liter Eiken whisky vat 10 liter
    Details

Eiken vaten 3 t/m 10 liter

Eiken vaten 3 t/m 10 liter, ideaal voor whisky en rum. Zelf whisky maken in een whiskyvat of voor het schenken van wijn.

Tas Boomkwekerij laat in Frankrijk nieuwe eiken vaten maken voor de Nederlandse markt.
Het betreft hier originele vaten van zeer goede kwaliteit.

Deze vaten zijn leverbaar van 3 liter tot 225 liter.
Op deze pagina kunt u die van 3 t/m 10 liter bekijken.
Deze kleine vaten worden gebruikt voor feesten en partijen en diners voor het serveren van wijn.
Daarnaast voor thuisbrouwers die Whisky en likeuren willen laten rijpen.

Als u er een losse kraan bij besteld, zetten wij deze er voor u in.
We hebben voor deze vaten een gebruiksaanwijzing geschreven

Voor op tafel of in de wijnkelder

U kunt de vaten gebruiken om direct wijn uit te schenken maar ook om uw eigengemaakte drank te laten rijpen.

Whiskyvaten op voorraad

Whiskyvaten op voorraad

Dranken gemaakt door klanten in nieuwe eiken vaten

Jenever en likeuren van Puur Dutch


Gebruik mini vat voor rijpen en schenken van drank

(Onderaan deze pagina kunt u de gebruiksaanwijzing downloaden)

Als u het vat gaat gebruiken voor het rijpen of schenken van drank dan volgt u hieronder de gebruiksaanwijzing voor eerste gebruik.

Gereedmaken van het vat

Een vat wat nieuw is of droog is opgeslagen heeft een periode nodig van zwellen om de naden te doen sluiten.
Er zijn 2 methoden, koud of warm. De 2de methode is ook wel bekend als de Franse methode.
Welke methode u gebruikt is afhankelijk van de wijze waarop het vat bewaart is. Als het lang is opgeslagen onder droge omstandigheden, dus niet in een vochtige kelder, dan kunt u het beste de koude methode gebruiken. Is het nog recent gebruikt of is hij vochtig opgeslagen geweest dan kunt u de warme methode gebruiken.

De koude methode

Vul het vat tot 1/3 met koud water en laat het 3 tot 4 uur staan. Vul vervolgens bij tot 2/3 met koud water. Na weer 4 uur af vullen tot de rand en houdt het gevuld totdat alle naden dicht zijn  gezwollen.
Als dit gebeurd is kan u het vat in gebruik nemen. Dit proces duurt ongeveer 2 dagen en bij oude vaten soms langer.

De warme methode

Vul het vat tot 1/10 met heet water. Tape de gaten dicht en schud het vat zodat alle delen goed in contact komen met water.
Zet het vat rechtop en vul de bovenkant tot de rand met heet water en laat dit 15 minuten staan. Vervolgens omdraaien en de procedure herhalen voor de andere kant.
Haal de tape eraf en laat het vat leeg lopen. Vul het vat met koud water om te controleren of het vat dicht is.
Lekt het vat nog, gebruik dan de koude methode.

Belangrijk

Laat een vat nooit langer dan 2 dagen vol staan met gewoon water. Dit is om te voorkomen dat er bacteriën gaan groeien in het vat.

Een vat schoonmaken

De beste manier om een vat schoon te maken is een paar keer spoelen.
Het vat dient altijd onmiddellijk na leegkomen van een drank omgespoeld te worden om te voorkomen dat er organismen in gaan groeien. Dit omspoelen gebeurd met heet water. Herhaal dit omspoelen totdat alle achtergebleven stoffen zijn opgelost en zijn weggespoeld. Eindig altijd met 1 keer koud water spoelen.
Als het even kan het gebruik van chemische middelen in het vat vermijden. Deze middelen ontrekken namelijk stoffen(tannine)  aan het vat.

Het opslaan van een vat

Als u een vat heeft gekocht en u gaat het niet gelijk gebruiken laat het dan ingepakt in de folie. Dit voorkomt vochtverlies van het hout. De beste opslag plek voor een vat is bij een temperatuur onder de 12 graden en een luchtvochtigheid van 75%.

Titel

Ga naar de bovenkant