Deskundig advies   Eigen kwekerij   Import van wijnvaten
Tas Boomkwekerij
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Tas Boomkwekerij
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bramen en bessenplanten (Ribes en Rubus)
Home/Fruitbomen/Bramen en bessenplanten (Ribes en Rubus)

Bramen en bessenplanten

Bessen  en bramen zijn het gezonde snoepgoed in de tuin

Op zoek naar Bramen en bessenplanten of Ribes en Rubus, zoals de Mojo berry en de Honingbes. bekijk ook ons aanbod van doornloze soorten.

  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Ribes Rubrum 'Jonkheer van Tets' (rode aalbes) Ribes Rubrum 'Jonkheer van Tets' (rode aalbes)
    Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details
  • Toevoegen aan winkelwagen Details

Bramen en bessenplanten

Bessen en bramen zijn het gezonde snoepgoed in de tuin

Bessen en bramen zijn het gezonde snoepgoed in de tuin

Braam en framboos

Bramen en frambozen vallen beiden onder het geslacht ‘Rubus’. Het zijn schijnvruchten; de pitjes zijn het eigenlijke fruit, het vruchtvlees eromheen biedt bescherming. Bramen en frambozen behoren tot de meest kwetsbare ‘zachtfruit’ soorten. Ze zijn vaak behoorlijk prijzig, dus dat maakt het extra interessant om ze lekker zelf te kweken in uw eigen tuin.

Bewaren
Bramen en frambozen lang bewaren zit er niet in, tenzij u ze invriest. Gewoon in de koelkast is het advies om ze echt niet langer dan maximaal drie dagen te bewaren. U kunt ze het beste direct opeten nadat u ze geplukt heeft. Gekneusde frambozen schimmelen snel, dus pluk ze heel voorzichtig.

Schoonmaken
Frambozen en bramen zijn tere vruchtjes. Bewaar ze altijd in de koelkast en was ze heel voorzichtig. U kunt ze namelijk niet even afspoelen onder de koude kraan want dan beschadigen de vruchtjes. Doe ze daarom voorzichtig in een vergiet die u in een grote bak met water zet. Onder het kroontje willen nog wel eens wormpjes voorkomen. Als u ze tegenkomt legt u de bramen even in zout water. Spoel ze daarna goed af en alle wormpjes zijn er uit.

Consumptie
Frambozen en bramen worden meestal zo uit het vuistje gegeten. Ze zijn zeer caloriearm en een beetje slagroom is dan ook een prima versiering voor deze lekkere vruchtjes. Toch zijn er ook heel veel culinaire mogelijkheden met bramen en frambozen.

Voedingswaarde
De framboos is caloriearm en rijk aan vitamine C en vezels. Ze bevatten unieke antioxidanten met de moeilijke naam ellagitannines. In reageerbuizen hebben ellagitannines interessante kankerremmende eigenschappen. Het is helaas nog niet bekend of dit ook zo werkt in het lichaam. Bramen bevatten veel mineralen en anthocyanen. Van alle fruitsoorten bevatten bramen de meeste vitamine E en zijn bramen het rijkst aan calcium en tevens leveren ze ook veel ijzer en magnesium. Deze mineralen zijn nodig voor onze spieren, onze botten en ons bloed.

Titel

Ga naar de bovenkant